måndag 19 mars 2012

Banoffi Pie

OBS LÄS IGENOM RECEPTET "BEFORE START"!!!!!!

Banoffi Pie
1 stor eller 8 små


Botten
300g Hobnobs
60g smält margarin

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (397g)
3 stora bananer(misstolka inte, för då får pajen en heeelt annan smak)
saften från 1 citron
200g smält mörk(tog hälften ljus, hälften mörk för gillar inte mörk) choklad
3 ½dl vispad grädde(INTE SMÖR)
1 msk florsocker

Gör så här:
1. Botten: Sätt ugnen på 175grader. Mixa/smula kakorna och blanda med det smälta margarinet.
2. Tryck ut blandingen i en ugnsfast pajform, ca 24cm i diameter eller i 8 små portionsformar. Grädda pajen i 10-12 min(gör inget om man glömmer bort att den är i ugnen så man drar ut på tiden) tills botten är gyllene. Ställ den åt sidan för att svalna.
3. Fyllning: Öppna inte burken med kondenserad mjölk. Den ska koka i vattenbad på låg värme i minst 2 tim. Se till att burken hela tiden tiden är täckt med hett vatten. När den är klar är innehållet ljusbrunt och kolaaktigt. (öppna försiktigt för det är sånt tryck i burken att det sprutar ut het kola ur burken, ps. tänk inte som mig nu - perverst) Häll nästan allt över det svala pajskalet.
4. Skiva bananerna och doppa dem i lite citronsaft, då blir de inte bruna. Sprid ut dem jämnt över kolasåsen.  Häll sedan på lite mer kolasås.
5. Smält chokladen försiktigt, gärna över vattenbad. Häll den över pajen men spara lite till dekoration.
6. Ställ in pajen i kylen. Under tiden vispar du grädden och blandar i florsockret när den börjar tjockna. Dekorera pajen med grädde och smält choklad. Servera pajen iskall, då är den godast.

Och JA jag MÅSTE ha mina tankar, åsikter och erfarenheter inklämda i recepten, live with it! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar